Mestre Bimba

p align =”arsyetoj”& Gt; Manoel dos Reis Machado, Data e lindjes 23. Nëntor 1900 në rrethin e qytetit Engenho Velho e Salvadorit. Sohn von Luis Cândido Machado und Maria Martinha do Bonfim. Pseudonimi tij Bimba ai mori nga një bast midis nënës së tij dhe mamisë. Gjatë shtatzënisë, nëna e tij mendonte se kjo do të jetë një vajzë. Bast mami kundër tij. Kur ai u lind ai ishte mbiquajtur Bimba (në Bahia një emër cuter për organin seksual mashkullor).

Bimba filloi me 12 Vite, Capoeira në rrugën der e Boiadas, lagje sot e Liberdade, duke luajtur. Mësuesi i tij ishte afrikanë Bentinho, Kapiteni i Cia. Bahia de Navigation. Gjatë kësaj kohe, Capoeira ende u përndoq rëndë. Capoeira ishte për crooks, Carters, Punëtorët depo dhe stevedores. Bimba ishte stevedores dhe pak e çdo gjë dhe luajti Capoeira Angola.

Që prej rreth 1927, Capoeira ishte ende e paligjshme, Mestre Bimba arrihet për të dhënë atë me anë të një lista instruksionit: "Ai gërvishtem qindarkë e fundit së bashku" dhe korruptuar delegatëve, për të mësuar të paktën një orë. Vetëm pas ore pastaj popped delegatët me disa ushtarë dhe ndoqën bimba dhe studentët e tij, i cili iku pas, Në këtë mënyrë marramendje nuk dilnin hapur. Në atë kohë ai theksoi se origjinal Capoeira Angola gjithnjë e më shumë degjeneruar. Ajo ka shërbyer më shpesh vetëm pseudo capoeiristas, ata vetëm për demonstrata në sheshet praktikuar për të kapur një vakt. Ai pa artin e Capoeira para se sytë e tij të skadojë ngadalë.

I mitur, i cili ishte një vetë Angoleiro shquar, modifikoj vendosur këtë duke futur teknika më efikase luftarake, të cilën ai e kishte mësuar nga babai i tij, e një luftëtar i njohur Batuque ishte në kohën e tij. Përveç kësaj, ai zhvilluar deri më tani i panjohur në sekuenca Capoeira mësimore, i cili mundësoi një mësim më racional në një periudhë më të vogël. Sepse stili i tij ishte mësuar dhe praktikuar në Bahia vetëm, ai e quajti atë në vite 1928 në “Luftën rajonale Bahia” (Beteja rajonal i Bahia).Në vitet tridhjetë, me fillimin e një epoke të re dhe në prag të ndryshimeve shoqërore dhe politike edhe të krijuara nga stili Mestre bimba mori shansin, për të arritur shtresat e tjera sociale. Mestre Bimba kishte me Akademinë e tij tani gdhendur zyrtarisht Capoeira, Shkolla e Capoeira Rajonale në lagjen Engenho de Brotas, Salvador, 1932, fluksi i madh nga skena studentëve dhe klasës së mesme. 1936 Mestre Bimba sfiduar çdo luftëtar çdo stil luftimet në për të konkurruar me Rajonale e tij Capoeira. Vendndodhja e luftimeve ishte Park Odeon në Praça da se. Ka qenë 4 Lufton kundër Vitor Benedito Lopes, Henrique Bahia, José Custodio dos Santos und Américo Shkenca. Lufta më e gjatë zgjati 1 Minutë dhe 10 Sekonda, çfarë emri i tij, ai kishte në tremujorin e, nënvizoi ("3 Strokes" - "3 Schlage"). Kjo ishte maksimale, çfarë kundërshtarët e tij duroi. Gazetat Titujt "bimba é Bamba!", që do të thotë aq shumë, si "Bimba është një ACE" ("Shteti i Bahia"). 1937 Mestre Bimba arritur nga Zyra e Arsimit, Shëndeti dhe mirëqenia publike, një regjistrim për Akademinë e tij nën nr. 305/1937/AP / NCL Am 23.7.1953 ftoi atë që të jetë i pranishëm, ky president modern Capoeira populiste Getúlio Vargas në pallatin e tij.

Gjatë prezantimit Bimba dëgjuar një koment nga Presidenti: “Capoeira është i vetmi sport i vërtetë kombëtar”. Vargas ishte i impresionuar – Mestre Bimba kishte arritur të çlirohet nga Capoeira fund ekzistenca e tyre në margjinat e shoqërisë dhe kështu siguroi të ardhmen e këtij arti të veçantë ushtarak. Bimba vdiq në 5.2.1974, një e diel, një vit pasi ai kishte lëvizur nga Bahia në Goiânia. Deri në shtunën e kaluar, ai udhëhoqi një prezantim në Clube dos funcionarios Publicos dhe i dha, edhe pse i sëmurë rëndë, duke mësuar.

spacer

 

</ kanavacë> <cufontext> Die </ cufontext> </ Cufon></div> 12 Regeln von Mestre Bimba

Mos bëj qoshet.
Jo lakimi në një cep.

Në të tjera të tyre, Kjo është për gjumë, fle me një sy të mbyllur dhe të tjera të hapura.
Në qoftë se ju jeni duke fjetur në shtëpinë e tjetrit, fle me një të hapur dhe një sy të mbyllur.

A nuk e kalojnë debaixa e pemëve gjethe natën.
Mos shkoni në natën nën mbulesën e rëndë pemë.

Mos u ul me shpinën e tij në rrugë kudo.
Rri mos shko diku me shpinën e tyre në rrugë.

A nuk ecin në rrugët e errëta.
Nuk do të kandidojë në rrugët e errëta.

Më mirë të sigurt se sa keq.
Sigurt është politika më e mirë.

Në timon, të bëni një sy gjumë bie tub.
Nëse ju fle në Roda, tub bien.

Të heqë dorë nga pirja e duhanit. Ajo është e tymi gjatë workouts.
Të heqë dorë nga pirja e duhanit. Ajo është e ndaluar, për të pirë duhan gjatë sesionit të trajnimit.

Stop pijshëm. Përdorimi i alkoolit dëmton metabolizmin e muskujve.
Jepni pije të.
Përdorimi i alkoolit ndërhyn me metabolizmin e muskujve.

Shmangni demonstruar për miqtë e tyre jashtë Roda progresi i tyre. Mos harroni se papritur është aleati më i mirë në luftën.
Shmangni miqtë tuaj jashtë Capoeira Roda për të treguar progresin tuaj.
Mbaj mend, që papritur është aleati më i mirë në luftën.

Shmangni duke folur gjatë praktikës. Ju po paguajnë për të kohës që ju kaloni në palestër dhe shikuar luftëtarët e tjerë të mësuar më shumë.
Shmangni chattering gjatë trajnimit. Ju paguani për periudhën, ju kaloni në qarqet akademike dhe në respektimin e luftëtarët e tjerë ju mund të mësoni shumë.

Gingue gjithmonë
Gjithmonë të marrë në Ginga.

Praktikë, diaramente, ushtrimet themelore.
Trajnimi i ushtrime baza ditore.

Mos kini frikë t'i drejtohen kundërshtarin. Më afër ju rrinë, të mësuar më shumë.
Mos kini frikë për qasje kundërshtarët ju. Më afër ju jeni për atë jashtë, më shumë ju do të mësoni.

Gjithmonë mbani trupin tuaj të relaksuar.
Le trupi gjithmonë të relaksuar.

Është më mirë për të marrë timonin se sa në rrugë.
Është më mirë për të rrahur në Roda sesa në rrugë.