Деца

UNICAR ДЕЦА ОБУКА БЕРЛИН

Ден Време Stufe Обука локација
Mittwoch 17:30 – 18:30 од 5 Години Nachbarschaftshaus Лилиентал
Schüttel-Lanz-Straße 41-43
12209 Берлин Lichterfeld

Capoeira спонзорираше развојот на детето…

Развој преку спортот - ова е принцип на gemeinützigen проектот "Capoeira за деца" може да предложи соодветни; наменета е личен развој на децата. Спортот е една од најважните "алатки" на Capoeira, со помош на социјалните формирање може да бидат посредувани.

Тука е промовирање на личниот развој на деца на врвот, со оглед на пристап "Едукација преку спорт" е суштински дел на основната идеја. Преку спортот во групата е на индивидуалноста, чувство на заедништво и чувство на одговорност и учење важни социјални вештини како што се почитување, Промовира пријателство и дисциплина. Првенствено, сепак, не се спортски, но исто така и на социјалните вештини за да се подобри!Спортски возврати на социјалната исклученост и криминалот, и исто така е неопходно за физичкиот и психичкиот развој на децата. На кратко: Спорт е позитивен начин на живот!


Capoeira за деца во Берлин Прикажи ги во поголема мапа